Aranđelovac prodaje banjski kompleks

Bez autora
Jul 21 2011

Opštinsko rukovodstvo u Aranđelovcu odlučilo je da hotele "Staro zdanje" i "Šumadija", zajedno sa pratećim objektima, ponudi na prodaju zainteresovanim investitorima. Drugog rešenja nema, lokalne vlasti nemaju sredstava, a država, kao vlasnik tih objekata, nema ni interesa da se bavi hotelijerstvom. Uz hotele su ponuđeni na prodaju zatvoreno kupatilo, a sada Specijalna bolnica, otvoreni bazen i nekadašnja svlačionica u parku Bukovičke banje. Ponudiće sva tri objekta na prodaju, uz mogućnost dogradnje novog "velnes" centra u okviru otvorenog bazena na gabaritima postojećeg, a njihovi sadašnji koraci, koji su administrativne, tehničke i pravne prirode, omogućiće da se preko javnog poziva dođe do strateškog partnera.

Aranđelovac prodaje banjski kompleksOpštinsko rukovodstvo u Aranđelovcu odlučilo je da hotele "Staro zdanje" i "Šumadija", zajedno sa pratećim objektima, ponudi na prodaju zainteresovanim investitorima.

"Drugog rešenja nema", izjavio je Tanjugu predsednik opštine Vlada Gajić, objasnivši da lokalne vlasti nemaju sredstava, a država, kao vlasnik tih objekata, nema ni interesa da se bavi hotelijerstvom.

Uz hotele su ponuđeni na prodaju zatvoreno kupatilo, a sada Specijalna bolnica, otvoreni bazen i nekadašnja svlačionica u parku Bukovičke banje.

"Ponudićemo sva tri objekta na prodaju, uz mogućnost dogradnje novog 'velnes' centra u okviru otvorenog bazena na gabaritima postojećeg, a naši sadašnji koraci, koji su administrativne, tehničke i pravne prirode, omogućiće da se preko javnog poziva dođe do strateškog partnera", rekao je Gajić.

Svi objekti biće ponuđeni u paketu, pod uslovom da zainteresovani investitor sopstvenim sredstvima završi, još pre nekoliko decenija, započet objekat specijalne bolnice na rubu parka, gde bi se izmestila sadašnja bolnica, da uloži najmanje 20 miliona evra u sanaciju "Starog zdanja" i "Šumadije", koji, posebno prvi, zahtevaju opsežnu rekonstrukciju i zaštitu.

Investitor bi trebalo da se obaveže, kroz čvrste bankarske garancije, i da će taj novac uložiti u roku od pet godina i da će zaposliti najmanje 150 novih radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik